stethoscope-and-pet-animal-vet-passport-time-to-d-2023-11-27-04-49-47-utc

Защо е добре да кастрирате Вашето животно?

Много от вас са се сблъсквали с проблема на разгонването – животното става раздразнително, хиперактивно, появява се неприятна миризма и постоянно влечение към контакт с противоположния пол. Котката е сезонно полициклична, тоест разгонва се през пролетта и есента, като в рамките на езин сезон може да се разгони многократно. При кучетата разгонването е 2 пъти в годината за около 14 дни (две седмици). Независимо от полът, най-щадящият и благоприятен вариант за здравето на вашия домашен любимец е кастрацията (в случай, че не желаете вашата животинка да има потомство). С развитието на ветеринарната медицина, днес кастрацията е една от най-рутинните операционни намеси дори и за женските животинки. Операцията трае около половин час под пълна анестезия. Д-р Златева извършва кастрацията с минимален шев (около 1 см.). Зашиването се извършва с интрадермален шев, с резорбируеми конци (разграждат се, което не налага тяхното премахване). След възстановяване оперативната намеса не се забелязва. Възстановяването трае в рамките на 24 часа след оперативната намеса. Ето и някои от предимствата на кастрацията:
намалява риска от някои заболявания, като лъжлива бременност и тумори на гонадите;
кастрацията в ранна възраст предотвратява туморите на млечната жлеза при женските животни;
тази хирургична намеса осигурява спокойно поведение на вашия домашен любимец, като предотвратява бягството и агресията на Вашия домашен любимец;

Поради забавения метаболизъм след кастрацията, животните са предразположени към натрупване на наднормено тегло. Ние можем да ви предложим адаптирана диета за поддържане на оптимално телесно тегло.
Няма нищо “неестествено” в това да кастрирате домашния си любимец, тъй като животните нямат осъзната сексуалност, тоест след кастрацията те ще си живеят както извън периодите на сексуална активност.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Посетете ни

гр. София. кв. Редута, ул. Иларион Драгостинов 21

Пишете ни

svetigeorgisofia@abv.bg

За твоят най-добър приятел!

Изпрати запитване

Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *