asian-veterinarian-examine-cat-during-appointment-2023-11-27-04-57-12-utc

Ваксинации и имунизации за вашето коте

Всеки стопанин желае за домашния си любимец отлично здраве и безопасно отглеждане. За постигането на всичко това са нужни ваксинации през определен период от време. Тези ваксинации предпазват здравето на вашето коте и осигуряват неговата и вашата безопасност от заболявания.
Малките котенца могат да бъдат ваксинирани на възраст 8 – 10 седмична възраст, а реваксинацията се прави след 4 седмици.
Ветеринарният лекар може да Ви предложи различни варианти на ваксини. На първо място те се различават по това дали са с аджювант или не. За предпочитане е да се избират без аджювантните ваксини. Другия избор, който трябва да направите, е срещу какви заболявания ще ваксинирате вашия любимец.
Първият избор би могъл да е RCP – ваксина против заразен ринотрахит, калци- и панлевкопения, които са доста опасни вирусни заболявания при котките. Втората ваксинация може да бъде направена с ваксина, която да реваксинира тези заболявания и да разшири ваксиналния спектър – например RCPFeLV, с която освен за предишните заболявания, ще предотвартим и вероятността от заболяването котешка левкемия.
Добре е вашата котка да бъде ваксинирана и против бяс когато навърши 16 седмична възраст, след това реваксинациите заедно с другите ваксини се повтарят годишно.
Чрез навременните превенционни манипулации вие осигурявате здравето и благополучието на вас и вашият домашен любимец.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Посетете ни

гр. София. кв. Редута, ул. Иларион Драгостинов 21

Пишете ни

svetigeorgisofia@abv.bg

За твоят най-добър приятел!

Изпрати запитване

Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *